På Sanseriet i Vestfossen finner du blomster, gaver og småinteriør, kaffe og te i løsvekt, lys og servietter. Her er vakre naturfoto og musikk av Dagfinn Kolberg. Jentene på Sanseriet utfører alt innen blomsterbinderi til alle livets anledninger. Pernille har fagbrev som blomsterdekoratør og har over 20 års erfaring i bransjen. Hennes mor Kirsten har i en kvinnsalder jobbet med blomster både i Danmark og Norge. Sanseriet byr på det som er kreativt og spesielt, lekkert og elegant og satser på varer du ikke finner mange andre steder.

Her i bloggen deler Pernille tanker og opplevelser i skrift og bilde fra store og små turer ute i naturen, livet med sin kjære Dagfinn, deres fire katter og hunden Mai og litt fra dagliglivet på Sanseriet.

20. april 2014

Tiurleik

Da var jeg så heldig å få være med på enda en av vårens flotte happeninger, nemlig tiurleiken. Hvor disse store flotte skogsfuglene driver kurtise av høy klasse!
Med både bilder og lyd som fester seg i sjelen.

Vi la oss inn i teltet rett før klokka var åtte på kvelden, for tiuren kommer til spillplassen ikke lenge etter det og setter seg til i trea og der driver de med "lydspill" frem til mørket kommer. Dvs. den spesielle rapinga og hysjinga som de driver med under leiken.


Og jeg og Dagfinn lever etter prinsippet - Der det er hjerterom er det husrom - og det er helt utrolig hvor greit det går å ha så liten plass,vi rigger oss til og det funker fint :)


Allerede halv fem på morran kom den første tiuren ned på bakken og da var Dagfinn i gang med arbeidsdagen.... mens jeg nok må innrømme at jeg ikke stakk hodet ut av soveposen før nærmere klokka seks :)


Det er litt av et taktisk spill disse fuglene driver, i hvert fall tiuren, for røyene finner seg bare den flotteste og sterkeste av tiurene og legger seg klar :) Mens tiuren stakkar må sørge for å kurtisere alle røyene, holde dem samla, få parra dem minst en gang ( helst flere) og ikke minst, den største jobben ligger nok i å holde rivalene unna. Noe som ofte ender med et realt basketak. - Så det minner mye om en lørdagskveld på byen med litt mye testosteron og alkohol :)))))Men gutten vår her gjorde jobben sin på alle måter og rundt halv tolv kunne vi krabbe ut av teltet, glade og takknemlige for å kunne ta del i denne delen av naturens underverker !!!

Så da er det på med sekken og ut i sola :) :) :)


 

2 kommentarer: