På Sanseriet i Vestfossen finner du blomster, gaver og småinteriør, kaffe og te i løsvekt, lys og servietter. Her er vakre naturfoto og musikk av Dagfinn Kolberg. Jentene på Sanseriet utfører alt innen blomsterbinderi til alle livets anledninger. Pernille har fagbrev som blomsterdekoratør og har over 20 års erfaring i bransjen. Hennes mor Kirsten har i en kvinnsalder jobbet med blomster både i Danmark og Norge. Sanseriet byr på det som er kreativt og spesielt, lekkert og elegant og satser på varer du ikke finner mange andre steder.

Her i bloggen deler Pernille tanker og opplevelser i skrift og bilde fra store og små turer ute i naturen, livet med sin kjære Dagfinn, deres fire katter og hunden Mai og litt fra dagliglivet på Sanseriet.

14. oktober 2013

Inspirasjon fra villmarka

Hvert år setter jeg og min kjære Dagfinn oss i bilen og kjører 120 mil nordover til svensk Lappland, nærmere bestemt Sarek nasjonalpark.


For meg er det et enormt påfyll mentalt å koble seg fullstendig av omverden i to uker. I dag som vi alltid er tilgjengelige er det en stor frihet å faktisk kunne ta seg helt fri ! For som selvstendig så jobber man jo stort sett hele tida ( i hvert fall i hodet ) og da er det er digg å skru av telefonen og internett. Og der oppe har vi ikke noe valg, for det er ingen forbindelse i det hele tatt.

Etter en god natt på hotell i Jokkmokk setter vi kursen mot Kvikkjokk og Fiskflygs helikopterbase og etter vel 20 minutters flygning så lander vi rett ved grensa til nasjonalparken. Føler seg som å ha vært i tørketrommelen når den letter fra myra og det plutselig er veldig stille. Rart og godt.


 Innover Rapadalen som går langs elva har vi tenkt oss.


Vi lander ved staselige Namatsj, som vi ser som en sukkerbit topp i bakgrunnen.


Da er sekken pakka og vi er i gang :)







 
   
 
Basecamp er satt opp og vi er ferdig pakka for en dagstur i regnet. Den første uka var temmelig våt og regntøyet ble flittig brukt!
 
 
 
 
Å være 100% ute i naturen over litt tid gir deg mye ro til å tenke og suge inntrykk. Jeg tenker mye på jobben min i blomsterbutikken og lar meg inspirere veldig av skaperverket som er så perfekt på alle måter. Både form farge og komposisjon er viktige elementer i det vi ser rundt oss og ikke minst i blomsterdekorering.
 

 
Etter noen lange, våte og litt kalde dager ute, er det alltid digg å komme hjem til teltet igjen. Selv om luftfuktigheten iblant er litt vel høy der også...

Teltlivet kan se litt kaotisk ut med to mennesker på liten plass, alt skal tørkes og mat skal også lages, men vi passer på å dele teltet i din side og min side og da går det bra :)





Noen ganger dugger det litt Vel mye for foto :)
 
 
 

 
 
Noen ganger er vi så utrolig heldige å få "møte" noen av Sareks ville og vakre skapninger når vi er ute på tur... Og denne dagen var det spor etter bjørnemor ( eller far:) tett i tett.
Mye bær i fjellet i år og ingen tvil om at denne krabaten har kosa seg med både blåbær og krekling i fleng.
 
 
 

Og jammen meg dukka både Ole Brumm og skogens konge opp, omtrent samtididg, men i hver sin retning :) Sånt er stas å få oppleve, og da er alt slitet opp lia glemt på et blunk.
 
 
 
Når vi våkna morran etter banka vinteren skikkelig på, med et fint lite snølag på bakken og stiv og
hvitrima teltduk. Men før vi skulle rigge ned campen hadde alt smelta igjen og det kom et og annet solgløtt.
 

 

 
Vi er klare for en ny dag med sekk på ryggen :) Og beveger oss sakte , men sikkert ut av dalen.
 

 
 
 
Gull....
 
 
 
Ut på tur, aldri sur :))))
 
 

 
Og endelig, når sekken kjentes tyngst og gnagde seg ned i skuldrene..da sto jordgamma der og venta på oss :)
 


Når vi kom og noen timer seinere... må innrømme at det var godt å fyre opp i ovnen og få litt tørk på ting nå !



Morgenstund har gull i munn :)




Og grøt til frokost blir vi aldri lei :)


 
Ha det bra Sarek for denne gang, vi ses neste høst til nye eventyr :))))))
 Hotell Jokkmokk here we come... nå blir det digg med en dusj!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar