På Sanseriet i Vestfossen finner du blomster, gaver og småinteriør, kaffe og te i løsvekt, lys og servietter. Her er vakre naturfoto og musikk av Dagfinn Kolberg. Jentene på Sanseriet utfører alt innen blomsterbinderi til alle livets anledninger. Pernille har fagbrev som blomsterdekoratør og har over 20 års erfaring i bransjen. Hennes mor Kirsten har i en kvinnsalder jobbet med blomster både i Danmark og Norge. Sanseriet byr på det som er kreativt og spesielt, lekkert og elegant og satser på varer du ikke finner mange andre steder.

Her i bloggen deler Pernille tanker og opplevelser i skrift og bilde fra store og små turer ute i naturen, livet med sin kjære Dagfinn, deres fire katter og hunden Mai og litt fra dagliglivet på Sanseriet.

25. august 2011

En brudebukett ser dagens lys.....

Forberedelsene begynner noen dager før DEN STORE DAGEN , da vi mottar alle de lekre blomstene som vi har bestilt :)
Disse må stelles etter alle kunstens regler, snittes, avtornes og så plukke bort litt trange ytterblader på rosene(så springer de mye finere ut :)  Og inn på kjøla med dem.


Et par dekorasjoner til kirken hører ofte til i bryllup, i dette tilfelle i runde glasskåler med mye heng siden de skulle stå på alteret.


Dagen før bryllupet begynner den store jobben med detaljene som brudebuketten består av.
Hver lille del skal stiftes, dvs. binde på ståltråd og tape den med floratape.


Denne buketten skulle være  med roser i flere farger...


... Og ceropegia ( hjerteranke). Jeg liker å bruke plumosus som mellomstikk og som dekkgrønt under, for den er så tett og fin.

Etter en stund med full konsentrasjon og krampe i handa opp til flere ganger :)  Så var brudebuketten ferdig og blomsterdekoratøren ( dvs. meg) fornøyd og da er det bare å få den i eske og i kjøla så fort som fy. Og krysse finga for at bruden også blir fornøyd dagen etter :))))


Corsage til brudgommen blir lagd av et utdrag av brudebuketten, her valgte jeg å sy rosene så jeg kunne få plass til alle.

Da har jeg gjort mitt  beste og kan bare ønske brudeparet tillykke med dagen !!!

3 kommentarer:

 1. En BEAUTIFUL bukett, Pernille, og kjempeartig å lese skapelseshistorien. Visste ikke dette, jeg..

  SvarSlett
 2. så finfin en bukett og artig å se hvordan slik en vakker bukett blir til :)
  supre farger altså!

  SvarSlett
 3. Sansebloggen01 september, 2011

  Jeg tror nok at det er mange som ikke veit hvor mye jobb som ligger bak en bundet brudebukett, ofte så bruker vi opp til en hel arbeidsdag på buketten. Og så må man ikke glemme alle forberedelsene vi gjør i forkant :)
  Så egentlig er en brudebukett vel ikke så dyr allikevel... :)))
  Veldig moro med noen tilbakemeldinger altså :))))) Takk !!!!!
  Ha en super høstdag, idag er det jo en av de heeelt nydelige sådanne!
  Klem Pernille

  SvarSlett