På Sanseriet i Vestfossen finner du blomster, gaver og småinteriør, kaffe og te i løsvekt, lys og servietter. Her er vakre naturfoto og musikk av Dagfinn Kolberg. Jentene på Sanseriet utfører alt innen blomsterbinderi til alle livets anledninger. Pernille har fagbrev som blomsterdekoratør og har over 20 års erfaring i bransjen. Hennes mor Kirsten har i en kvinnsalder jobbet med blomster både i Danmark og Norge. Sanseriet byr på det som er kreativt og spesielt, lekkert og elegant og satser på varer du ikke finner mange andre steder.

Her i bloggen deler Pernille tanker og opplevelser i skrift og bilde fra store og små turer ute i naturen, livet med sin kjære Dagfinn, deres fire katter og hunden Mai og litt fra dagliglivet på Sanseriet.

28. juni 2011

Ferdig prisa og satt på plass :)

Så har alle varene funnet sin plass i butikken og jeg er fornøyd med det :)
Flotte lykter og kjempekoselig rose serie, finnes også serveringsbrett og trådkurver i samme serie...glemte å ta bilde av de..... :)

Og sånn ble det ..... :)

27. juni 2011

Flere nyheter !!!

Koselig velkommen oppheng :)

Grå kranser er vakkert og kan fint brukes både ute og inne, på vegg, bord eller gulv :)

Søte lysglass.....   

Følg med.... det kommer flere bilder snart ....... !
                                    

24. juni 2011

Nyheter !!!

Nye varer fra Udesen dk  har nå blitt pakka ut, prisa og plassert i butikken til kundenes ( og min ) store fornøyelse :) Det bugner nå  hos Sanseriet og det er herlig !!!

Og mere kommer det etterhvert og flere bilder skal det bli :)

21. juni 2011

" Dagfinns Vår og Sommer 2011" - en naturfotoutstilling.

En forsmak av utstillinga hos oss
                                                                                                                                                                       
Vi har gleden av å presentere en ny naturfotoutstilling med  naturfotograf og skaurocker Dagfinn Kolberg.
40 ferske motiver er plukket ut blant tusenvis av bilder som er tatt i løpet av de to siste måneder.
Motivene er en herlig blanding av blomster, surrealisme og dyreliv og er stort sett tatt i Dagfinns nærmiljø, dvs Eikerbygda (som aldri går tom for motiver..sitat: Dagfinn :)
Nye motiver vil dukke opp med ujevne mellomrom utover sommeren.
En av sommerens naturopplevelser kan du altså få hos oss i Sanseriet og du er hjertelig velkommen ....Og hos oss kan du gå tørrskodd uansett vær :))

Vi har sommeråpent i juli og august : man - fre : 10 - 16  lør : 10 - 14
Sjekk gjerne også ut Dagfinns skaurock:www.myspace.com/dagfinnkolbergmusic

Dagfinn i sitt rette element

Bildene er i A4 og A3 størrelser og naturligvis til salgs :)

19. juni 2011

Etter regn kommer sol ( og godt er det :)

Min daglige gåtur på skauen begynner å bli en ganske så grisete opplevelse.. sklir rundt på stiene i gummistøvler og regndress, t.o.m Lotte ( hunden vår) må ha på seg regndress . Ellers er hun jo ikke til å kjenne igjen når vi kommer hjem ,gjørmete som hun blir fra topp til tå :)
Men sanseinntrykka en kan få i dette været er jo verdt alt... sola som titter frem mellom tunge skyer og gir et fantastisk fint lys, disen som siger imellom trærne og stiger som røyk, fuglene som synger og skvaldrer når regnet gir seg,blomsterduftene som ligger som en tung eim i hele skauen, mmmm !
Og vannet som bruser i alle bekker og bakken er så metta av vann at nye små innsjøer ser dagens lys, gjerne midt i stien..
Og noensteder ser det ut som gigantiske  akvarier midt i naturen ( mangler bare gullfiskene :)
Selv om vi kanskje klager på våte sommere, så er det ikke ofte man får oppleve det sånn som nå. Og jeg syns faktisk at det er verdt å gå i tunge gummistøvler og klamt regntøy for å få det med meg ... Kanskje jeg er litt rar, men sånn er jeg :) Skal sies at jeg også er den første til å juble når sola kommer og gradestokken nærmer seg  + 30. Elsker rett og slett skiftningene som vi har, DET er eksotisk og vi tenker alt for sjeldent på det !
Og for en enorm frodighet alt dette vannet gir, det er reneste edens hage med kjempehøye bregner og blomster, vi så bla. Aconitum/Tyrihjelm på over 2 meter, som du ser på det øverste bildet her, de er bare så elegante og staselige !
Her nærmer vi oss gården og Marita ( min kjære fostersøster) og Lotte ( hunden) nyter utsikten over Vestfossen :) Og da var ennda en deilig tur i skauen over for denne gang :)))
Ha en fortsatt fin søndag , hilsen Pernille.

17. juni 2011

Gaveideer :)

Jeg hadde lyst til å vise dere et par ideer, som jeg selv har brukt....
Disse to kurvene lagde jeg til to gode venninner og de ble tatt godt imot :)))
Det er jo hundrevis av måter å kombinere blomster, gaver ,mat og drikke på, det er egentlig bare fantasien som stopper og jeg er heldigvis så priviligert at den stopper IKKE :)))                                      Jeg syns det er gøy å tenke ut en slags helhet ,planlegge ut fra hvem som skal ha det og pynte det med blomster som prikken over i`n.
                                                                                                                                                                             
Så stikk innom oss i Sanseriet, så skal vi hjelpe deg med gaven til de som "har alt".
Håper jeg har gitt noen en god ide. Og husk at det er også lov å ta med noen " ingredienser" hvis det er varer vi ikke fører !                                                                                               

15. juni 2011

" Der er et yndigt land "

Danmark.... fyller meg med gode følelser og barndomsminner ! Det er en helt egen stemning og lukt og lys i dette flate landskapet, med havet så nær.
Jeg blir betatt fra første stund og suger  til meg inntrykk hele veien. Vakre bøkeskoger og åker og eng, bindingsverkshus med stråtak, mere idyll skal en lete lenge etter :)

Økologisk landbruk med kornblomster i kornåkeren, naturligvis :)

Må jo heller ikke glemme de gamle vindmøllene..syns faktisk også at de nye har en viss sjarm jeg ...

Etter å ha tråkket mine barnesko i dette vakre lille landet er det alltid utrolig godt å komme en tur tilbake. For det er så annerledes enn her på østlandet og kulturen er også ganske forskjellig. Jeg er veldig glad i den danske folkesjela og det lune humøret og temperamentet er jo helt herlig :)
Kommer aldri til å bli lei og er takknemlig for at jeg har hele skandinavia så nær, med så mye bra og forskjellig å tilby .
Nå var det så alt for lenge siden sist og dermed var inntrykka ennda sterkere.
Jeg har sugd til meg med alle sanser vid åpne og og magen er vel fortsatt mett etter noen heidundrene herlige måltider :)))
Her er vi blide og fornøyde OG mette etter en god iskrem med nybakt vaffel og guf guf  på :))) Mmmm :)))))))))

10. juni 2011

Min lavendel hage

Her planta jeg 2 stk. lavendelblomster i fjor og nå er de blitt kjempestore !
Lavendel finnes i mange varianter, men jeg liker nok aller best ekte lavendel ,
lavandula angustifolia .

Lavendel..... en sanselig opplevelse...

Lavendel må vel være en av mine absolutte favorittblomster ( har mange, men denne ligger på topp :)
Kom inn på blomsterbilen forrige dagen og duftene slo imot meg, da var jeg solgt, eller det vil si flere kasser lavendel var solgt til meg :)
Så nå får jeg bare håpe at det er flere enn meg som digger lavendel.... vi er heldigvis mange !

Den er så skjør å se på, men ganske robust i hagen og så dufter den helt fantastisk !!!
Finnes nesten ikke noe bedre en varm sommerkveld, enn å kjenne aromaen fra lavendelblomstene blande seg med de deilige duftene vi har i den norske natur og hage. Da er paradis akkurat HER OG NÅ !
                                                                                                                                                                                           

Gode råd og tips :
Lavendel trives best en luftig , men lun plass i jord iblanda sand og gjerne kalk. Vil helst stå i direkte sol og hvis den ikke plantes i bakken, så plant den i ei stor krukke med god drenering. Da har den mulighet til å vokse seg stor og krafig, for de er veldig voksevillige hvis de får plass nok.

8. juni 2011

Little Piggi

En av våre småtasser fra et tidligere år :))

Morløse pinnsvin

Hver gang vi selger et av disse pinnsvina blir vi litt varme i hjertet. For halvparten av penga du betaler  går til mat og medisiner til pinnsvinunger som har mista mamma`n sin eller voksne som er blitt skada på et eller annet vis.
Vi donerer penga til Dagfinn Kolberg som fungerer som reservepappa og sykepleier til alle døgnets tider når det er behov :))
Når de blir friske og er store nok, så slipper vi dem ut i det fri igjen, det er tross alt der de hører hjemme.
 Det gjør godt å være med på å redde liv og ikke glem at du kan være en del av det også :))
Må jo også nevne Gunn Stensrud som er så flink og strikker pinnsvina for oss og ikke minst så snill og dyreglad at hun ikke tjener ei krone på dem. All ære til henne også !

7. juni 2011

" Bloggelev :))"

Ikveld jobber vi iherdig...... for å få til å lære meg blogging !!!!
Hey hvor det går sier Heidi på Paxplass (lærermester ) Veit ikke helt jeg, men det går nok til slutt...øvelse gjør mester!